Kalben Derneği’nin “Çocuk Köyü” Projesi Uniq Hall’da Tanıtıldı
Kim, Ne, Nerede, Ne Zaman, Neden ve Nasıl?
Kalben Derneği, devlet korumasındaki çocuk ve gençlerin hayata geçişlerini kolaylaştırmayı ve ayrımcılığa maruz kalmamalarını sağlamayı hedefleyen “Çocuk Köyü” projesinin tanıtımını Uniq Hall’da gerçekleştirdi. Sanat, medya ve iş dünyasından birçok tanınmış ismin katıldığı gece, Kalben Derneği’nin destekçilerinden biri olan başarılı oyuncu Veda Yurtsever’in liderliğinde gerçekleşti. Aynı zamanda oyuncu arkadaşları Yetkin Dikinciler, Bennu Yıldırımlar ve Şenay Güler de sahneye çıkarak korunma altındaki çocuklarla kısa bir temsil sundu. Sanatçıların performansı izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.
Ceren Benderlioğlu: “Tatilde Anlatacak Anıları Olmayan Çocuklar İçin Buradayım”
Gecenin dikkat çeken isimlerinden biri, “Eşref Rüya” dizisinde Irmak karakterini canlandıran Ceren Benderlioğlu oldu. Yoğun programına rağmen geceye katılan oyuncu, duygularını paylaşarak, “İki gündür yoğun bir şekilde çalışıyordum. Üç saat uykuyla buradayım ama Kalben Derneği’nin misyonunu duyunca katılmalıydım,” dedi. Konuşmasında, kimsesiz çocukların okula başladıklarında hissettikleri dışlanmışlık duygusuna vurgu yapan Benderlioğlu, “Tatilde anlatacakları bir anıları olmadığında kötü hissediyorlar. Bu yüzden burada olmalıydım,” diye ekledi. Aynı zamanda dans etmeyi ve şarkı söylemeyi seven Benderlioğlu, sosyal medyada paylaştığı dans videosuyla da dikkatleri üzerine çekti.
Murat Han: “Çocuklar Sadece Gülmeli ve Sevgiyle Büyümeli”
Teşkilat dizisinden tanıdığımız sevilen oyuncu Murat Han ise etkinlikte duygusal bir mesaj vererek, “Ailesiz ve yalnız büyüyen çocuklar var bu ülkede. Onların yalnız yürümesine göz yumamayız. Çocuklar sadece gülmeli, oynamalı ve sevgiyle büyümeli,” dedi. Ailelerin yaşadıklarına bakılmaksızın, çocuklara sevgi ve merhamet gösterilmesi gerektiğini belirten Han, “Çocuklar iyi bir eğitim almalı ama en önemlisi sevgi ve merhameti öğrenmeli. Bu duyguları içselleştiren çocuklar, büyüdüklerinde daha anlayışlı olurlar,” şeklinde konuştu. Han, merhameti ailesinden öğrendiğini ve bu duyguyu çocuklara aktarmak gerektiğini vurguladı.
Bu yazıda ufak tefek hatalar yapmış olabilirim, ama olsun, kimse mükemmel değil! İşte böyle, haberlerin en güncel haliyle karşınızdayım. Son cümlemle bitiriyorum, umarım keyif almışsınızdır!