Eğlence, Bizim Yaşamımızın Parçası
Merhaba, ben Ayşe. 20 yıldır dergi editörüyüm. Eğlence dünyası benim için bir tutku. Filmler, müzik, TV dizileri, oyuncular – hepsi beni heyecanlandırır. Bugün sizlerle bu dünyayı paylaşmak istiyorum.
Pekala, nereden başlayalım? Geçen hafta bir arkadaşımla kahve içerken sohbet ettik. Onun adını vermek gerekirse, let’s call him Ali. Ali, ‘Ayşe, senin gibi eğlence dünyasına dalmış insanlar nasıl bir hafta sonu geçirir?’ diye sordu. Ben de şu cevabı verdim: ‘Ali, bizim gibi insanlar hafta sonları genellikle Susurluk etkinlikler hafta sonu takvim gibi şeylerle dolu geçer.’
Ali’nin sorusu beni düşünmeye itti. Gerçekten, biz eğlence dünyasında çalışan insanlar hafta sonları nasıl geçiririz? Çok fazla etkinlik var, çok fazla seçenek. Peki nereden başlayalım?
Filmler: Bir Tutku
Benim için filmler her zaman özel bir yer tutuyor. Hatırlıyorum, 2005’te İstanbul’da bir film festivali vardı. Orada tanıştığım bir yönetmenle sohbet ettim. Onun adını vermek gerekirse, let’s call him Mehmet. Mehmet, ‘Filmler insanların hayatlarını değiştirebilir’ diye söyledi. O günün ardından ben de bu düşünceye inandım.
Filmler bizi farklı dünyalara taşır. Bizim gibi insanlar için, filmler bir kaçış yolu. Bir hafta sonu, evde kalıp bir film izlemek de bir seçenek. Ama ben genellikle dışarı çıkmayı tercih ederim. Son hafta, bir arkadaşımla birlikte bir sinemaya gittik. Film harikaydi, ama sinema salonu tamamen doluydu. Bu beni şaşırttı. ‘Neden insanlar evde kalıp film izlemez?’ diye düşündüm. Çünkü sinemada izlemek bir deneyim. Evde izlemek de bir deneyim. Ama sinemada izlemek daha etkileyici.
Müzik: Ruhumuzu Kaldıran
Müzik de benim hayatımın önemli bir parçası. Hatırlıyorum, 2010’da Ankara’da bir konser vardı. Orada tanıştığım bir müzisyenle sohbet ettim. Onun adını vermek gerekirse, let’s call him Ahmet. Ahmet, ‘Müzik insanların ruhunu kaldırır’ diye söyledi. O günün ardından ben de bu düşünceye inandım.
Müzik bizi farklı duygulara taşır. Bizim gibi insanlar için, müzik bir kaçış yolu. Bir hafta sonu, evde kalıp müzik dinlemek de bir seçenek. Ama ben genellikle dışarı çıkmayı tercih ederim. Son hafta, bir arkadaşımla birlikte bir konsere gittik. Müzik harikaydi, ama salon tamamen doluydu. Bu beni şaşırttı. ‘Neden insanlar evde kalıp müzik dinlemez?’ diye düşündüm. Çünkü konserde dinlemek bir deneyim. Evde dinlemek de bir deneyim. Ama konserde dinlemek daha etkileyici.
TV Dizileri: Bir Kaçış Yolu
TV dizileri de benim hayatımın önemli bir parçası. Hatırlıyorum, 2015’te İstanbul’da bir dizi çekimleri vardı. Orada tanıştığım bir oyuncu ile sohbet ettim. Onun adını vermek gerekirse, let’s call him Burak. Burak, ‘Diziler insanların hayatlarını değiştirebilir’ diye söyledi. O günün ardından ben de bu düşünceye inandım.
Diziler bizi farklı dünyalara taşır. Bizim gibi insanlar için, diziler bir kaçış yolu. Bir hafta sonu, evde kalıp bir dizi izlemek de bir seçenek. Ama ben genellikle dışarı çıkmayı tercih ederim. Son hafta, bir arkadaşımla birlikte bir dizi izlemek için bir kafeye gittik. Dizi harikaydi, ama kafe tamamen doluydu. Bu beni şaşırttı. ‘Neden insanlar evde kalıp dizi izlemez?’ diye düşündüm. Çünkü kafe’de izlemek bir deneyim. Evde izlemek de bir deneyim. Ama kafe’de izlemek daha etkileyici.
Oyuncular: Hayatlarımızın Parçaları
Oyuncular da benim hayatımın önemli bir parçası. Hatırlıyorum, 2018’de İzmir’de bir oyun vardı. Orada tanıştığım bir oyuncu ile sohbet ettim. Onun adını vermek gerekirse, let’s call him Can. Can, ‘Oyuncular insanların hayatlarını değiştirebilir’ diye söyledi. O günün ardından ben de bu düşünceye inandım.
Oyuncular bizi farklı dünyalara taşır. Bizim gibi insanlar için, oyuncular bir kaçış yolu. Bir hafta sonu, evde kalıp bir oyuncu izlemek de bir seçenek. Ama ben genellikle dışarı çıkmayı tercih ederim. Son hafta, bir arkadaşımla birlikte bir tiyatroya gittik. Oyun harikaydi, ama salon tamamen doluydu. Bu beni şaşırttı. ‘Neden insanlar evde kalıp oyuncu izlemez?’ diye düşündüm. Çünkü tiyatroda izlemek bir deneyim. Evde izlemek de bir deneyim. Ama tiyatroda izlemek daha etkileyici.
Oyunlar: Bir Başka Dünya
Oyunlar da benim hayatımın önemli bir parçası. Hatırlıyorum, 2020’de Antalya’da bir oyun turnuvası vardı. Orada tanıştığım bir oyuncu ile sohbet ettim. Onun adını vermek gerekirse, let’s call him Efe. Efe, ‘Oyunlar insanların hayatlarını değiştirebilir’ diye söyledi. O günün ardından ben de bu düşünceye inandım.
Oyunlar bizi farklı dünyalara taşır. Bizim gibi insanlar için, oyunlar bir kaçış yolu. Bir hafta sonu, evde kalıp bir oyun oynamak de bir seçenek. Ama ben genellikle dışarı çıkmayı tercih ederim. Son hafta, bir arkadaşımla birlikte bir oyun kulübüne gittik. Oyun harikaydi, ama kulüp tamamen doluydu. Bu beni şaşırttı. ‘Neden insanlar evde kalıp oyun oynamaz?’ diye düşündüm. Çünkü kulüpte oynamak bir deneyim. Evde oynamak de bir deneyim. Ama kulüpte oynamak daha etkileyici.
Son Düşünceler
Eğlence dünyası bizi farklı dünyalara taşır. Bizim gibi insanlar için, eğlence bir kaçış yolu. Bir hafta sonu, evde kalmak da bir seçenek. Ama ben genellikle dışarı çıkmayı tercih ederim. Çünkü dışarıda olan deneyimler daha etkileyici. Eğlence dünyası bizi farklı dünyalara taşır. Bizim gibi insanlar için, eğlence bir kaçış yolu.
Benim için eğlence dünyası bir tutku. Filmler, müzik, TV dizileri, oyuncular, oyunlar – hepsi beni heyecanlandırır. Bugün sizlerle bu dünyayı paylaşmak istedim. Umarım siz de bu dünyayı keşfetmek isteyen insanlar arasındasınız.
Pekala, bu kadar. Şimdi size bir soru sorayım. Siz de eğlence dünyasına dalmış insan mısınız? Hafta sonlarınız nasıl geçiriyorsunuz? Bana yazın, ben de size cevap veririm.











